Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
cs
sk
en
de

Gemba walk

Gemba Walk

Co je to Gemba walk?

Gemba walk někdy také nazývaný "Gemba Kaizen" nebo "Gemba approach" je klíčový koncept Lean managementu a japonské filosifie podnikání, který se již rozšířil do celého světa. Gemba je japonské slovo, které lze přeložit jako "místo dění" a tento přístup se zaměřuje na to, aby vedení a manažeři navštěvovali pracoviště a místa, kde probíhají jednotlivé pracovní úkony a operace, aby lépe porozuměli pracovním procesům a problémům a viděli reálné dění na pracovišti.

Prostřednictvím pozorování pracovních procesů mohou manažeři nejen získat hlubší porozumění toho, jak práce probíhá, ale pracovní procesy mohou být také optimalizovány. Dále mohou tito vedoucí pracovníci identifikovat příležitosti ke zlepšení např. rozpoznat procesy, které neprobíhají efektivně nebo kde jsou větší ztráty než je norma. Díky Gemba walku lze také kontrolovat kvality výstupů a bezpečnost na pracovišti tzn. zda se dodržují standardizované a bezpečnostní postupy, jak pracovníci pracují v souladu s prevencí vzniku problému apod. Zároveň díky tomuto přístupu mohou vedoucí pracovníci více naslouchat svým zaměstnancům přímo v provozu, kde mohou naslouchat názorům a návrhům zaměstnanců.

 

11 kroků pro úspěšný Gemba Walk: 

1. Definujte cíl

2. Sestavte tým

3. Vyberte správný čas

4. Připravte se

5. Komunikujte cíl

6. Pozorujte a ptejte se

7. Zapisujte si poznatky

8. Analyzujte data

9. Vyviňte zlepšovací opatření

10. Implementujte a sledujte

11. Opakujte Gemba Walk

 

Jaký může mít Gemba walk vliv na organizaci?

Gemba walk může ovlivňovat organizaci jak kvantitativně, tak kvalitativně.

Kvantitativní dopad: 

Kvalitativní dopad: 

 

Příklady zlepšení vyplývající z Gemba walk:

Výroba 

  • Vylepšené uspořádání výrobní linky - Pozorování v dílně vedla k efektivnějšímu uspořádání, zkrácení doby manipulace s materiálem a zlepšení celkového výrobního toku.

Zdravotnictví

  • Lepší tok pacientů - Gemba walks v nemocnici odhalily úzká místa v toku pacientů, což vedlo ke změnám v plánování a alokaci zdrojů pro rychlejší a efektivnější péči o pacienty.
  • Vylepšený proces výdeje léků - Pozorování v lékárně vedla k přepracování procesu výdeje léků, snížení chyb a zlepšení celkové přesnosti.

Kancelářské prostředí

  • Zjednodušený proces schvalování dokumentů - Gemba walks v kanceláři zjistila zpoždění při schvalování dokumentů, což vede k implementaci efektivnějšího pracovního postupu schvalování.
  • Zlepšené komunikační kanály - Přímá pozorování poukázala na komunikační mezery, což vedlo k přijetí lepších komunikačních nástrojů a postupů.

Maloobchod

  • Optimalizovaný proces skladování regálů - Gemba walks v maloobchodě odhalily neefektivitu při doplňování regálů, což vedlo k přepracovanému procesu skladování pro rychlejší a organizovanější doplňování regálů.
  • Vylepšené služby zákazníkům - Pozorování v oblastech zákaznických služeb odhalila příležitosti ke zlepšení doby odezvy a kvality služeb, což vede ke zvýšení spokojenosti zákazníků.

Služby

  • Rychlejší zpracování objednávek - Gemba walks v servisním středisku zjistila zpoždění ve zpracování objednávek, což vede k implementaci digitálních nástrojů a procesních změn pro rychlejší a přesnější plnění objednávek.
  • Vylepšený pracovní postup zákaznické podpory - Pozorování v call centru vedla ke změnám v pracovním postupu zákaznické podpory, zkrácení doby řešení a zlepšení zákaznické zkušenosti.
 
Tyto příklady demonstrují, jak Gemba walk dokáže určit konkrétní oblasti pro zlepšení, což vede k hmatatelnému zlepšení efektivity, kvality a celkového výkonu v různých odvětvích.
 
 

Doporučená školení:

Název školení Trvání školení Místo konání Cena Nejbližší termín
2 dny (8:00 - 14:00)
Online 8 900,00 CZK
10 769,00 CZK s DPH
24.10.2024 - 25.10.2024 + 12
1 den (8:00 - 14:00)
Online 4 900,00 CZK
5 929,00 CZK s DPH
29.10.2024 + 4