Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
cs
sk
en
de

Leader

Leader

Kdo je to Leader?

Leader je jedinec, který má schopnost a dovednost vést, inspirativně směrovat a motivovat ostatní k dosažení společných cílů. Leader není pouze osoba s formální autoritou nebo manažerskou pozicí, ale může být kdokoli v organizaci nebo ve společnosti, kdo má schopnost přitahovat a motivovat lidi kolem sebe. Leader může být manažer, podnikatel, učitel, trenér, politik, nebo kdokoli jiný, kdo dokáže inspirovat a vést druhé k úspěchu. 

Příklady světových leaderů z oblasti podnikání:

9 klíčových vlastností leadra:

Proto, aby byl člověk opravdu dobrým leaderem, měl by mít několik klíčových vlastnostní. Důležité je zmínit, že tyto vlastnosti nemusí být nutně vrozené, ale dají se rozvíjet. 

  1. Vize - Leader má schopnost vytvářet jasnou a inspirativní vizi pro budoucnost, která motivuje ostatní k dosažení společných cílů.

  2. Komunikace - Leader má takovou komunikační schopnost, která zahrnuje schopnost poslouchat, vyjadřovat se srozumitelně a efektivně sdělovat své myšlenky a očekávání.

  3. Inspirace - Jednou z klíčových vlastností leadera je schopnost inspirativně vést a motivovat ostatní, aby překonali překážky a dosáhli svého potenciálu.

  4. Empatie - Důležité je umět se vcítit do pocitů a perspektivy ostatních, což umožňuje vytvářet silné vztahy a porozumění v týmu.

  5. Rozvoj ostatních - Ochota a schopnost podporovat rozvoj a růst členů týmu, poskytovat jim zpětnou vazbu a prostor pro jejich osobní a profesní rozvoj.

  6. Integrita  -  Správný leader má schopnost jednat s morální integritou, důvěryhodností a transparentností, což zvyšuje důvěru a respekt ostatních.

  7. Rozhodování - Leader musí umět vyhodnotit informace a na základě nich učinit rozhodnutí, za kterým si bude stát. 

  8. Adaptabilita: Flexibilita a schopnost přizpůsobit se měnícím se podmínkám a novým situacím.

  9. Zodpovědnost: Přijetí odpovědnosti za své činy a za výsledky týmu, a schopnost přijímat kritiku a učit se z chyb.

Leader vs. Manažer

Leader vs Manager

Leader                                                                      

                                                         

Manažer

Doporučená školení:

Název školení Trvání školení Místo konání Cena Nejbližší termín
2 dny (8:00 - 14:00)
Online 8 900,00 CZK
10 769,00 CZK s DPH
23.10.2024 - 24.10.2024 + 7
1 den (8:00 - 14:00)
Online 4 900,00 CZK
5 929,00 CZK s DPH
09.12.2024 + 5