Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
cs
sk
en
de

Ženy v managementu kvality: Překonávání bariér a budování úspěšné kariéry

Ženy v managementu kvality

Ženy v managementu kvality: překonávaní bariér a budování úspěšné kariéry

V současnosti je zastoupení žen v manažerských pozicích stále nižší ve srovnání s muži. To platí i pro oblast managementu kvality, kde ženy tvoří menšinu. Přesto se v této oblasti stále více prosazují a dosahují významných úspěchů.

 

Bariéry, kterým ženy v managementu kvality nejčastěji čelí

 

  • Stereotypy a předsudky: Někteří lidé stále vnímají management kvality jako typickou mužskou oblast. Ženy se tak musí vyrovnávat s předsudky a stereotypy, které jim připisují nižší technické a vůdčí schopnosti.
  • Nedostatek mentorů a vzorů: V managementu kvality je méně ženských vzorů, které by mohly mladé ženy inspirovat a doprovázet je na kariérní cestě.
  • Rodinná rovnováha: Ženy často čelí náročnému úkolu skloubit kariéru s rodinným životem. V managementu kvality, stejně jako v jiných manažerských pozicích, může být náročné dosáhnout rovnováhy mezi prací a soukromým životem.

 

Navzdory překážkám se ženy v managementu kvality stále více prosazují. Díky svým silným stránkám, jako jsou preciznost, detailní orientace, komunikační a mezilidské dovednosti, dosahují významných úspěchů.

 

Jako ženy v managementu kvality překonávají bariéry a budují úspěšnou kariéru

 

  • Vzdělávání a rozvoj: Neustálé vzdělávání a rozvoj odborných dovedností je klíčem k úspěšné kariéře v managementu kvality. Ženy by se měly zaměřit na získávání relevantních certifikátů a absolvování kurzů, které jim pomohou posílit jejich znalosti a dovednosti.
  • Síťování: Budování sítí a kontaktů s ostatními profesionály v oblasti managementu kvality je důležité pro sdílení zkušeností a vzájemnou podporu. Ženy se mohou zapojit do profesních organizací a účastnit se konferencí a akcí.
  • Mentoring a koučink: Vyhledání mentora nebo kouče může ženám pomoci překonat bariéry a posunout se v kariéře. Mentor jim může poskytnout cenné rady a podporu, zatímco kouč jim může pomoci rozvíjet jejich vůdcovské dovednosti a sebevědomí.
  • Podpora rovných příležitostí: Je důležité, aby se ženy nebály ozvat a bojovat za rovnost příležitostí v managementu kvality. Mohou se zapojit do iniciativ, které podporují ženy v této oblasti, a vyzývat ke změně stereotypních vnímání.

 

Ženy v managementu kvality: Budoucnost je jasná

 

Navzdory překážkám, kterým ženy v managementu kvality čelí, je budoucnost této oblasti pro ženy slibná. Stále více žen se prosazuje v této oblasti a dosahuje významných úspěchů. Díky svým silným stránkám a odhodlání budou ženy i nadále hrát důležitou roli v managementu kvality a přispívat ke zlepšování kvality produktů a služeb.

 

Příklady úspěšných žen v managementu kvality

 

  • Mary Barra: CEO General Motors, která je jednou z nejvlivnějších žen v byznysu.
  • Christine Lagarde: Prezidentka Evropské centrální banky, která má bohaté zkušenosti v oblasti financí a managementu.
  • Safra Catz: CEO Oracle Corporation, která je známou pro své strategické myšlení a obchodní dovednosti.

 

Tyto ženy jsou jen několika příklady mnoha úspěšných žen v managementu kvality. Svou prací a odhodláním inspirují a jsou důkazem toho, že ženy i přes překážky a předsudky dokáží najít své místo ve světě managementu kvality a vybudovat úspěšnou kariéru.

Podobné články

BOZP Kultura

BOZP Kultura

KATEGORIE

Co se ukrývá pod pojmem kultura bezpečnosti ve společnostech? Dozvíte se v našem článku.

Zobrazit víc
Ergonomie - přizpůsobit pracoviště člověku, ne člověka pracovišti

Ergonomie - přizpůsobit pracoviště člověku, ne člověka pracovišti

KATEGORIE

Každá činnost zatěžuje lidské tělo. Zátěž závisí na charakteru pracovní činnosti, pracovním prostředí, organizačních a technických podmínkách, v nichž je vykonávána. Závisí také na samotném pracovníkovi, tj. na jeho osobních předpokladech, zdravotním stavu a dalších individuálních faktorech.

Zobrazit víc
Kdo je dobrý Manažer?

Kdo je dobrý Manažer?

Jedna ze základních otázek, kterou pokládám svým posluchačům, na školení Managementu, pro společnost CeMS.

Zobrazit víc
Nové vydání AIAG APQP a Control Plan příruček jako samostatných dokumentů v březnu 2024 - II. část

Nové vydání AIAG APQP a Control Plan příruček jako samostatných dokumentů v březnu 2024 - II. část

KATEGORIE

Příručka Control Plan....jaké změny přináší nová edice této AIAG příručky?

Zobrazit víc

Newsletter